Wat kun je met een badplank?

Wat is nu precies het nut van een badplank op je ligbad? Het lijkt een ‘simpel’ stuk hout wat je dwars op een bad legt in je badkamer. In principe is het dat natuurlijk, echter is een badplank toch véél meer. Het is een hulpmiddel om écht te kunnen ontspannen. Een nuttig voorwerp om zorgen weg te nemen en je te ondersteunen bij het gebruik van je ligbad.

Telefoon en tablet(droog)houder

Je kent misschien het gevoel wel dat je lekker ontspannen in bad ligt, maar geen droog plekje hebt om je telefoon neer te leggen. De badrand is soms erg smal en kan vaak ook vochtig zijn. De telefoon op de vloer leggen is dan een oplossing, echter heb je hem dan niet binnen handbereik. Met een badplank creëer je een droge plek binnen handbereik om je telefoon of tablet droog te houden. Voor een tablet is het dé manier om deze neer te zetten zonder dat je de tablet bij gebruik in je handen moet houden. Vaak heeft een tablet een hoes waarmee de tablet rechtop kan staan. Met een badplank zet je de tablet recht tegenover je en kun je onbezorgd genieten van je filmpje in bad. De badplank zorgt voor ontspanning en is tevens gewoon erg functioneel. In een badplank is een oplossing mogelijk om met een ‘gleuf’ in de plank een standaard voor de telefoon of tablet te maken. Dit is voor de meeste tablets geen probleem. Echter ben je gebonden aan de gleuf in de plank en kun je niet verschuiven. Een losse tablethouder lost dat probleem op.

De badrand kan naast glad ook wel eens schuin aflopen. Het neerleggen van telefoon of tablet is dan niet erg veilig. Om te voorkomen dat een telefoon in bad valt en nat wordt, is een horizontale badplank een simpele en zeer functionele oplossing.

Badkameraccessoire

Een badplank is een badkameraccessoire dat ook ruimte maakt om bijvoorbeeld een zeepje of handoek droog neer te leggen. Nooit meer nieuwe handdoeken pakken die nat zijn voordat je ze gebruikt, maar je handdoek droog houden door deze op een badplank neer te leggen. Met de badplank heb je meer opbergruimte in je badkamer en heb je op een eenvoudige en voordelige manier meer opbergruimte. Handig dus!

Een boek drooghouden

Een boekenwurm kan eigenlijk ook niet zonder een badplank. Voor een boekenlezer is een bad een ideale plek om lekker ontspannen een boek te lezen. Probleem met ligbad en boek (papier) is natuurlijk het water. De badrand is vaak nat, de vloer te ver weg en een droog plekje om even je boek neer te leggen is soms ver te zoeken. Met een badplank (ook wel badbrug genoemd) heb je een droge plek om je boek neer te leggen bij lezen in bad. Een badplank zorgt ervoor dat je relax kan genieten van je bad en tijdens het badderen lekker een boekje kunt lezen.

Badplank als decoratie

Een badplank is in verschillende houtsoorten en afwerkingen te krijgen. Naast de verschillende nuttige eigenschappen van een badplank, kan het ook een decoratieve functie hebben. Een bepaalde afwerking met beits kan je badplank een stoere of ruwe uitstraling geven die perfect in jouw badkamer past. Met de warme uitstraling van een houten badplank voeg je een natuurlijk en warm gevoel toe aan de sfeer in je badkamer. De badplank kan dus naast nuttig, ook decoratief zijn. Zoek maar eens naar de mogelijke kleuren en tinten die het beste bij jouw badkamer passen.

Samenvattend is de badplank een veelzijdige plank die je leven gemakkelijker en leuker kan maken. Met een houten badplank haal je een sfeerverhogend stuk gemak in huis. Ontdek alle facetten van een badplank op deze site en laat je verrassen en overtuigen van dit fantastische product.